Nieuws

UWV: ongekende rust bij nieuw loket voor loonsteun

Uitkeringsinstantie UWV heeft na één week pas 12.000 aanvragen binnen voor de vijfde periode waarin ondernemers financiële steun voor hun loonkosten kunnen aanvragen.

Het is daarmee de rustigste eerste week na opening van een nieuw loket voor de zogeheten Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), aldus het UWV. De eerste circa duizend werkgevers hebben volgens de uitkeringsinstantie al een voorschot ontvangen, voor een totaalbedrag van 28 miljoen euro.

Werkgevers kunnen sinds 6 mei een aanvraag indienen voor de vijfde NOW-periode, die de maanden april tot en met juni van dit jaar bestrijkt. Ondernemers hebben tot en met 30 juni de tijd voor zo'n verzoek. De voorwaarden in deze periode zijn dezelfde als bij het voorgaande pakket.

NOW1 het drukste

Tijdens de vierde aanvraagperiode, die midden in de lockdown viel, was de eerste week goed voor 34.000 aanvragen. De tweede en derde periode NOW kwamen uit op respectievelijk 17.000 en 21.000 aanvragen in de eerste week.

De drukste eerste week was die van de eerste periode NOW, met 79.000 aanvragen; uiteindelijk deden toen circa 140.000 ondernemingen een beroep op de loonsubsidie en verstrekte het UWV meer dan acht miljard euro aan voorschotten. De verantwoording daarvan, waarin ook accountants een rol vervullen, loopt nog steeds. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.