Nieuws

UWV: rustige eerste dag voor aanvragen nieuw NOW-pakket

Het UWV heeft op de eerste dag dat werkgevers voor de vijfde periode loonsubsidies kunnen aanvragen zo'n 3400 verzoeken binnengekregen. Dat is beduidend minder dan bij de opening van het vierde loket voor de NOW in februari. Toen kwamen op de eerste dag ongeveer 12.000 aanvragen binnen.

Ondernemers kunnen van 6 mei tot en met 30 juni, op basis van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), weer een tegemoetkoming voor loonkosten aanvragen. De vijfde tranche van de NOW-regeling heeft betrekking op de maanden april tot en met juni dit jaar. 

De voorwaarden zijn dezelfde als bij het voorgaande pakket. Om in aanmerking te komen moeten werkgevers minimaal 20 procent omzetverlies kunnen aantonen over een periode van drie maanden. Bij ondernemingen waar door de coronacrisis alle inkomsten zijn weggevallen vergoedt de overheid maximaal 85 procent van de loonkosten.

Voor de berekening van de tegemoetkoming gaat het UWV uit van de loonsom van juni 2020. Meer informatie is beschikbaar op de website van het UWV. 

 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.