Nieuws

'Vrouwen zijn betere leiders dan mannen'

"Vrouwen zijn betere leiders, maar niet omdat ze zo 'vrouwelijk' leidinggeven." Dat zegt hoogleraar leiderschap Janka Stoker in de jongste editie van het magazine Accountant.

Stoker stelt dat vrouwen betere leiders zijn omdat ze zich eerst als zodanig moeten bewijzen. "De weg naar de top is voor vrouwen lastiger dan voor mannen." De hoogleraar sprak dit voorjaar ook tijdens het Women Leadership Event van de NBA en het Instititute of Management Accounting (IMA). Haar bevindingen worden ondersteund door onderzoek, waarover onder meer door Harvard Business Review is gepubliceerd

In het nieuwe magazine spreken Herman van Brenk (Nyenrode) en Antje Kuilboer-Noorman (commissaris en interim bestuurder) over het belang van filosofie voor accountants. Een nieuwe keuzemodule beroepsfilosofie van de business universiteit moet bijdragen aan een stevige grondhouding bij jonge accountants.

Het magazine bevat daarnaast een bijdrage van Hugo van den Ende (PwC) over de gevolgen van de brexit voor financiële verslaggeving. Op de oranje stoel zit dit keer Marianne van Kimmenade, themaregisseur fraude bij de NBA.

Het nieuwe magazine is ook online te lezen en kan bovendien (per artikel of als geheel) in pdf-vorm worden gedownload.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.