Nieuws

Mantelaers: audit technology geeft positieve impuls aan controlekwaliteit

De inzet van technologie kan een belangrijke rol spelen bij de verbetering van de controlekwaliteit. Dat blijkt uit promotie-onderzoek van Eric Mantelaers.

Mantelaers onderzocht welke technologieën de kwaliteit van auditing verder kunnen verbeteren. Hij concludeert in zijn proefschrift dat audit technology een positieve kwaliteitsimpuls kan geven. Daarbij keek hij in drie deelstudies naar blockchain, continuous auditing en data-analyse ten behoeve van financial credit risk assessment.

Mantelaers’ promotieonderzoek naar de impact van audit technology op auditing vormt ook een basis voor verder onderzoek naar uitdagingen die mogelijk van invloed zijn op het werk van de auditor. Hij ziet voor de nabije toekomst een belangrijke rol weggelegd voor het zogenaamde ‘Continuum Paradigm’, waarbinnen continuous auditing en bijvoorbeeld blockchaintechnologie een belangrijke rol zullen spelen.

Eric Mantelaers verdedigde zijn proefschrift 'An evaluation of technologies to improve auditing' op 18 juni jl. aan de Open Universiteit. Hij is lector aan Zuyd Hogeschool en docent aan de accountantsopleiding van Maastricht University. Tevens is hij hoofd bureau vaktechniek en audit partner bij RSM Accountants. Mantelaers schreef zijn proefschrift als buitenpromovendus aan de faculteit Managementwetenschappen van de Open Universiteit. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.