Nieuws

Aanvragen zesde ronde NOW-steun mogelijk

Ondernemers die zijn getroffen door de coronacrisis kunnen met ingang van 26 juli voor de zesde keer loonsteun aanvragen bij het UWV. De subsidieregeling is voor deze periode wat versoberd.

De zesde periode voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) bestrijkt de maanden juli tot en met september 2021. Werkgevers bij wie de inkomsten in die periode met meer dan twintig procent daalden, kunnen het UWV vragen om een deel van hun loonkosten op zich te nemen. Aanvragen kan tot eind september.

Nu veel lockdownmaatregelen zijn opgeheven, kunnen werkgevers geen honderd procent omzetverlies meer opgeven. Het maximale omzetverlies is voor deze zesde periode beperkt tot tachtig procent. De overheid blijft wel, net zoals in de voorgaande periodes, 85 procent van de loonsom vergoeden. Een groot deel daarvan maakt het UWV als voorschot over. Het definitieve bedrag waarop werkgevers recht hebben wordt later vastgesteld.

Minder verzoeken

Volgens het UWV was er in de vijfde NOW-periode minder behoefte aan loonsubsidies dan in voorgaande periodes. In totaal werden 45.000 verzoeken om financiële steun goedgekeurd, goed voor voorschotten van zo'n 1,4 miljard euro. In de vierde periode ging het nog om 74.000 toegekende aanvragen en 3,2 miljard euro aan voorschotten.

Officieel heet de nieuwe NOW-ronde ‘NOW4’, omdat het UWV eerder sprak van NOW1, NOW2 en NOW 3.1 tot en met 3.3. Door de uitkeringsinstantie zijn de zes rondes aan loonsteun in een nieuw overzicht samengevoegd.

Bron: ANP/UWV

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.