Nieuws

Google wil salaris thuiswerkende medewerkers mogelijk verlagen

Medewerkers van Google die besluiten volledig thuis te blijven werken, nu de kantoren in de Verenigde Staten langzamerhand weer opengaan, krijgen mogelijk een salarisverlaging.

Uit een tool van Google-moederbedrijf Alphabet om het salaris te berekenen, blijkt volgens persbureau Reuters dat medewerkers die verder van kantoor wonen, tot tien procent salaris inleveren als ze fulltime thuis gaan werken.

Het gaat om een experiment in Silicon Valley (Californië), waarbij medewerkers betaald worden op basis van de locatie waar ze wonen. Wie naar een goedkopere stad of staat verhuist, levert salaris in. Ontwikkelingen in Silicon Valley lopen vaak voor op andere grote bedrijven. Facebook en Twitter korten werknemers die naar goedkopere wijken verhuizen al langere tijd.

Google geeft aan dat de salarissen van medewerkers altijd al verschillen van stad tot stad en van staat tot staat. "De beloningen zijn altijd bepaald door de locatie en we betalen altijd aan de bovenkant van de markt, op basis van waar een werknemer werkt", aldus een woordvoerder.

Nieuwe opzet kantoren

Uit de berekening van Google zou echter blijken dat ook medewerkers die op hetzelfde adres blijven wonen, maar thuis gaan werken, salaris inleveren; in sommige gevallen tot wel tien procent. Sommigen overwegen daarom, ondanks urenlang woon-werkverkeer, toch op kantoor te blijven werken.

Eerder dit voorjaar gaf Google aan te experimenteren met een nieuwe opzet van de eigen kantoren, waarbij ook na de coronapandemie veel vanuit huis wordt gewerkt. Die ideeën, bedacht voor de bedrijfscampus in Silicon Valley, moeten uiteindelijk ook worden toegepast in andere Google-kantoren wereldwijd.

Bron: ANP/Techzine

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.