Nieuws

Pels Rijcken neemt kosten fraude mee in jaarrekening 2020

De rekening voor de fraude bij advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken loopt al op naar zestien miljoen euro. In de jaarrekening over 2020 zullen de kosten van de fraude worden verwerkt.

Dat meldt Het Financieele Dagblad, onder andere op basis van navraag bij de Kamer van Koophandel. Pels Rijcken heeft bij de KvK in verband met de fraude door oud-bestuursvoorzitter Frank Oranje inmiddels een wettelijk verplichte mededeling gedeponeerd. Daaruit blijkt dat de jaarrekeningen van 2019 en eerdere boekjaren als gevolg van de fraude ernstig tekortschieten. Pels Rijcken zal de kosten van de fraude corrigeren in de jaarrekening van 2020.

Die kosten lopen inmiddels al op tot circa zestien miljoen euro, waarvan een flink deel bestaat uit de door Oranje onttrokken gelden (zo’n twaalf miljoen euro), plus de gemaakte kosten als gevolg van de fraude. Pels Rijcken heeft forensisch onderzoekers van Deloitte ingehuurd voor nader onderzoek en laat zich juridisch bijstaan door collega-advocaten van Van Doorne.

Om de bedrijfsvoering overeind te houden betalen de 36 aandeelhouders alle kosten vooralsnog uit eigen zak, zo meldt het FD. De omzet van Pels Rijcken bedroeg in 2019 bijna 55 miljoen euro. De bedrijfsvoering van het kantoor is niet in gevaar, stelt een betrokken partner die de financiën in portefeuille heeft, tegenover de krant. Pels Rijcken trekt de jaarrekening over 2019 niet in.

Mazars is momenteel de controlerend accountant van het advocatenkantoor. Een vraag over voortzetting van de relatie met de accountant ligt nu niet op tafel, aldus de partner van Pels Rijcken. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.