Nieuws

'Toezichthouder BFT stopt contract met Pels Rijcken'

Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) stopt de samenwerking met advocatenkantoor Pels Rijcken.

Dat meldt het BFT aan NRC. Terwijl het BFT toezicht moest houden op de notariële tak van Pels Rijcken, gaf het honderdduizenden euro's uit aan adviezen en bijstand van het kantoor.

Bij advocaten- en notariskantoor Pels Rijcken kwam in 2021 de grootste notariële fraude in de Nederlandse geschiedenis naar buiten. Van 2018 tot en met 2021 gaf het BFT ruim drie ton uit aan juridische diensten van Pels Rijcken, meldt de toezichthouder aan NRC.

Het BFT schakelde Pels Rijcken in voor zaken die betrekking hadden op arbeidsrecht, bestuursrecht, toezichthoudersaansprakelijkheid en adviezen over onder meer aanbestedingen. Op de vraag waarom het BFT ervoor koos zich voor juridische dienstverlenging afhankelijk te maken van een partij waarop zij ook toezicht uitoefent, stelt het BFT dat het "niet eenvoudig" is een groot advocatenkantoor te vinden dat niet ook een notaristak heeft.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.