Nieuws

'Picnic en Deloitte zagen aandelenbeloning over het hoofd in jaarrekening'

Picnic heeft bijna 6 miljoen euro meer verlies geleden in 2019 dan gerapporteerd in de jaarrekening. Zowel het bedrijf zelf als de controlerend accountant Deloitte zagen een aandelenbeloning voor medewerkers over het hoofd.

Dat meldt het Financieele Dagblad. De websuper moet nu zijn jaarcijfers herzien en de omzet met 5,8 miljoen euro verminderen. De fout wordt gecorrigeerd in het jaarverslag van 2020, dat eind 2021 is gedeponeerd. Bij het opstellen van die cijfers werd de fout ontdekt.

Volgens Picnic is het misgegaan omdat het over kleine aantallen ging van mensen die in 2015 en 2016 zogenoemde stock appreciation rights (SAR's) kregen. Die SAR's behouden werknemers een aantal jaren, wat naar nu blijkt niet goed was vastgelegd in de cijfers.

Het extra verlies heeft weinig invloed op het bedrijf, dat vorig jaar 600 miljoen euro ophaalde bij investeerders, waaronder Microsoft-oprichter Bill Gates. De omzet van het bedrijf verdubbelde bijna tussen 2019 en 2020 en het verlies verminderde met 10 procent.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.