Nieuws

Vaststellingsloket NOW 5 open tot en met 2 juni 2023

Het vaststellingsloket voor de NOW 5 blijft langer open, namelijk tot en met 2 juni 2023. Hiermee is de uiterlijke indieningsdatum voor een vaststellingsaanvraag gelijkgetrokken met de NOW 6.

Dit heeft minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besloten. De oorspronkelijke datum voor openstelling van het NOW 5-vaststellingsloket was tot en met 22 februari 2023.

De verlengde openstelling van het vaststellingloket geeft werkgevers langer de kans om een vaststellingsaanvraag voor de NOW 5-subsidie bij het UWV in te dienen. De reden voor deze wijziging is dat accountants op basis van het gecombineerde accountantsprotocol van de NOW 5 en NOW 6 bepaalde controlewerkzaamheden met betrekking tot omzet kunnen combineren.

Oorspronkelijk verschilden de sluitingsdata van beide NOW-periodes van elkaar. Met deze wijziging sluiten beide vaststellingsloketten op dezelfde dag, waardoor accountants de controlewerkzaamheden over een langere periode kunnen combineren.

Echter, ondanks dat het mogelijk is om de accountantscontrole op bepaalde aspecten te combineren, is altijd een afzonderlijke verklaring per NOW-periode nodig, benadrukt het ministerie.

Een overzicht van alle data van de vaststellingsloketten voor de NOW-tranches is te vinden op Rijksoverheid.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.