Nieuws

Big four nu allemaal weg uit Rusland

Ook Deloitte heeft besloten de banden met de memberfirms in Rusland en Belarus te verbreken en niet langer actief te zijn in beide landen. Daarmee vertrekt de complete big four uit Rusland, als gevolg van de inval in Oekraïne.

Momenteel werken er zo’n drieduizend mensen voor Deloitte in Rusland en Belarus. De organisatie is zich bewust van de grote impact van het besluit op professionals werkzaam in beide landen, “hoewel we weten dat dit de juiste beslissing is”. 

Deloitte verwijst tussen de regels naar de eerdere bekendmakingen van Grant Thornton, PwC en KPMG en van EY om uit Rusland te vertrekken. “Net als anderen, weten we dat onze collega's in Rusland en Belarus geen stem hebben in het optreden van hun regering. We ondersteunen alle getroffen collega's tijdens deze transitie en doen er alles aan om hen te helpen in deze extreem moeilijke tijd.”

De organisatie benadrukt dat de belangen van medewerkers en klanten alle aandacht krijgen, maar wil tegelijk “de volledige kracht van Deloitte's wereldwijde middelen inzetten om de toenemende humanitaire behoeften in Oekraïne en Europa aan te pakken”.

Toezeggingen en verplichtingen naar financiële markten en regelgevende instanties worden nagekomen, benadrukt de organisatie in een statement op de eigen website.

In totaal hebben de vier grootste accountants- en adviesorganisaties samen meer dan vijftienduizend medewerkers in Rusland, die nu vanuit zelfstandige kantoren hun werk moeten voortzetten. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.