Nieuws

Laatste dag om eindberekening coronasteun aan te vragen

Bedrijven hebben tot het einde van donderdag om een definitieve berekening aan te vragen van de NOW-steun waar ze in de zomer van 2020 recht op hadden.

Eén dag voor het verstrijken van de deadline ontbraken nog aanvragen van zo'n tienduizend bedrijven. Als ze de aanvraag helemaal niet indienen en niet om uitstel hebben gevraagd, moeten ze alle NOW-steun terugbetalen.

De NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) werd in 2020 opgezet om banen te behouden bij bedrijven die door lockdowns omzet verloren. Naarmate de gemiste inkomsten opliepen, steeg ook de subsidie om lonen te kunnen betalen.

Het UWV keerde dit geld uit als voorschot op basis van schattingen. Bij het aanvragen van een definitieve berekening moeten ondernemers hun uiteindelijke omzetverlies opgeven. Het UWV berekent dan op welk bedrag ze daadwerkelijk recht hadden.

De afgelopen dagen kwamen al veel aanvragen binnen. Maandag meldde het UWV nog dat er 17 duizend werkgevers in actie moesten komen om hun recht op het NOW-geld niet te verliezen, nu zijn dat er zevenduizend minder.

Aanvragen definitieve berekening NOW tweede aanvraagperiode

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.