Nieuws

Eerste 'Ploegman Award' uitgereikt aan accountancystudente NHL Stenden

Accountancystudente Iris van Diggelen is de eerste winnaar van de Ploegman Award, georganiseerd door de opleiding Accountancy van NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden.

Centraal tijdens de verkiezing van de Ploegman Award stond persoonlijk leiderschap en hoe de deelnemende studenten dit thema hebben verweven in hun stage. Accountancystudenten Sam Drent, Iris van Diggelen en Jatine Weijer namen als genomineerden deel aan de verkiezing op vrijdag 13 mei. Zij streden om de titel 'beste accountancystudent van 2022'.

DePloegmanAward2022_900x590.jpg

Van links naar rechts studenten Sam Drent, Iris van Diggelen, schaatsster Jorien ter Mors en studente Jatine Weijer. (Foto: Guido Hansman)

Uiteindelijk ging Iris van Diggelen als winnares naar huis met een geldbedrag van duizend euro en de Ploegman Award. Met het bedrag betaalt zij een ticket naar Bali, waar zij een minor business consultant gaat volgen. "Zo kan ik mijn carrière alvast een extra boost geven."

Award

De Ploegman Award is in het leven geroepen na het overlijden van Eenje Ploegman, eerder het boegbeeld van de accountantsopleiding van de hogeschool. Vanuit haar passie voor accountancy werkte zij aan het optimaliseren van de opleiding aan de hogeschool. Daarin zocht zij ook de samenwerking met de praktijk.

Eenje Ploegman overleed in 2020 aan de gevolgen van kanker. Haar familie besloot daarna om jaarlijks minimaal duizend euro ter beschikking te stellen aan een succesvolle accountancystudent. Om het thema kracht bij te zetten, was ook drievoudig Olympisch schaatskampioene Jorien ter Mors aanwezig, om te vertellen over persoonlijk leiderschap in haar sportcarrière.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.