Nieuws

Coney Minds biedt hbo-docenten gratis training data-analyse

Accountants- en analyticskantoor Coney Minds wil HBO-docenten accountancy, finance en business kennis laten maken met data-analyse technieken. Daarvoor biedt het kantoor de docenten gratis trainingen aan.

Doel is volgens Coney om aandacht te vragen voor een data-driven mindset bij hbo-docenten. Daarom biedt het kantoor in november 2022 en februari 2023 een gratis data-analytics- en visualisatie-training aan, verdeeld over vier avonden. Hbo-docenten kunnen zo kennis maken met verschillende technieken van data-analyse en die kennis vervolgens doorgeven aan hun studenten.

Vernieuwing in de accountantssector staat al jaren onder druk, aldus Coney. Dat vraagt om investeren in vraagstukken rondom data-analyse, data-visualisatie, data-extractie, kunstmatige intelligentie en process mining. Net als een aantal collega-kantoren heeft ook Coney tekort aan jong talent, wat maakt dat er minder ruimte is voor innovatie. Door meer aandacht voor data-analyse in de opleiding moet dat uiteindelijk beter worden.

De trainingen voor de docenten worden gegeven bij Coney Minds in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Per training, die vier avonden beslaat, is ruimte voor maximaal vijf hbo-docenten. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer basistechnieken data-analyse, data-visualisatie en process mining, het zelf toepassen daarvan gekoppeld aan de praktijk en een introductie in machine learning.

Aanmelden kan via de website van Coney Minds. Deelname is gratis, behalve bij no show, benadrukt Coney, want "vrijblijvendheid bestaat niet".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.