Nieuws

De Jong & Laan: versnelling groeiambitie door participatie Waterland

Participatiemaatschappij Waterland gaat investeren in de Jong & Laan. Dat heeft de accountants- en adviesorganisatie bekendgemaakt. Met de voorgenomen deelneming kan de Jong & Laan haar groeiambitie versnellen en haar positie in Oost-, Noord- en Midden-Nederland verder uitbreiden naar de rest van Nederland, stelt het kantoor.

De vraag van klanten en accountancyprofessionals naar een "voortdurend verbredend en verdiepend aanbod van de dienstverlening" is volgens de Jong & Laan de voornaamste aanleiding voor de investering. Naast de financiƫle impuls brengt Waterland expertise in versnelde groei door fusies en overnames. Het is volgens het kantoor voor het eerst in Nederland dat een investeringsmaatschappij en een accountantsorganisatie een gezamenlijke deelneming initiƫren.

De partners van de Jong & Laan herinvesteren in de nieuwe beheerorganisatie, die door de deelneming van Waterland ontstaat. De partijen zijn conform de Wet toezicht accountantsorganisaties overeengekomen dat de zeggenschap over de controleplichtige activiteiten te allen tijde bij de accountants van de Jong & Laan geborgd blijft. De dagelijkse leiding blijft in handen van het bestuur van de Jong & Laan.

De participatie van Waterland was voor het kantoor een strategische keuze, zegt Marco Lokhorst, algemeen directeur. "Onze strategie is gericht op de voortdurende verbetering van de kwaliteit en specialistische kennis van onze dienstverlening met het oog op verdere groei en ontwikkeling van ons netwerk en onze vertegenwoordiging in het land. Dit zijn belangrijke pijlers voor de toekomst van ons kantoor."

Overnames

Daarnaast beperkt de krapte op de arbeidsmarkt de mogelijkheden van het kantoor om goede en passende medewerkers door autonome groei te werven, stelt directeur Horst in 't Veld. "Dan is het een verstandige strategie om ons aanbod uit te breiden met overnames van kantoren en professionals die onze dienstverlening verder helpen uitbouwen en werknemers een nog aantrekkelijkere werkomgeving bieden." De ondernemingsraad steunt volgens In 't Veld het initiatief unaniem en "ziet de kansen die het de medewerkers zal brengen". Het kantoor heeft op dit moment 23 vestigingen en 750 medewerkers.

De Jong & Laan benut deze stap ook om een nieuw partnermodel te ontwikkelen, aldus directeur Roland Ogink. "We denken dat dat nodig is in het belang van onze klanten en in het belang van ons vak. Bij de Jong & Laan geven wij de voorkeur aan een alternatief voor het klassieke partnermodel."

Op vaksite AccountancyVanmorgen geven Roland Ogink en Marco Lokhorst een toelichting op de stap en de impact op de organisatie.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.