Nieuws

Veel belangstelling voor kennisquiz NBA over duurzaamheid

De kennisquiz over duurzaamheid, die de NBA op 6 september lanceerde ter gelegenheid van 'Duurzame Dinsdag', is al door zo’n vijftienhonderd leden ingevuld.

Doel van de quiz is het vergroten van de bewustwording bij leden voor duurzaamheid en het aanwakkeren van de nieuwsgierigheid naar ontwikkelingen rond toekomstbestendige businessmodellen, duurzaamheidsverslaggeving en duurzame dilemma's. Ook moet de quiz accountants helpen hun kennis rondom de nieuwe Europese Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) te toetsen.

Inmiddels hebben bijna vijftienhonderd NBA-leden de kennisquiz ingevuld. Bijna de helft van de respondenten vult in dat het huidige kennisniveau over duurzaamheid toe is aan verbetering. Dat blijkt ook uit de resultaten van de quiz, die tien vragen omvat.

Lastig

Vooral zaken die veel in het nieuws zijn geweest, zoals de doelstellingen van het kabinet rondom circulariteit en reductie van grondstoffen, worden vaak juist beantwoord. Maar vragen over zaken als de ecologische voetafdruk van consumenten en het percentage elektriciteit uit hernieuwbare bronnen blijken lastig. Leden geven bij de beantwoording aan dat de quiz een goede manier is om de kennis over duurzaamheid te toetsen.

Duurzaamheid is door de NBA voor 2023 vastgesteld als verplicht PE-onderwerp. De NBA biedt de quiz aan via nba.nl en presenteert op die website ook meer informatie rondom duurzaamheid en accountancy. Deelname aan de quiz kan nog steeds.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.