Nieuws

Ook in advocatuur vooral groei bij middelgrote kantoren

De groei in aantal advocaten binnen de top vijftig Nederlandse advocatenpraktijken is vooral te danken aan middelgrote kantoren.

Het totaal aantal advocaten bij de vijftig grootste advocatenkantoren steeg van 4.785 naar 4.940, een groei van ruim drie procent. Samen bieden de top50-kantoren werk aan ruim een kwart (27 procent) van de ruim achttienduizend advocaten die ons land momenteel telt, zo meldt de vaksite Advocatie.

Net als in de accountancy is ook de groei bij advocatenkantoren vooral toe te schrijven aan de aantrekkingskracht van middelgrote kantoren. Dat zijn praktijken waar vaak minder dan honderd advocaten werkzaam zijn. In 2022 groeiden acht van die kantoren uit de ranglijst met meer dan tien procent in bezetting, aldus Advocatie.

Top tien

In de top tien is de groei veel beperkter; vier kantoren zijn qua bezetting gekrompen ten opzichte van begin 2022. Het grootste advocatenkantoor van ons land, De Brauw, telde per 1 januari jl. 345 advocaten, tegen 350 in januari vorig jaar; een krimp van 1,4 procent. De telling is inclusief in het buitenland beëdigde international lawyers.

Nummer twee op de ranglijst is NautaDutilh, waar de bezetting met zes procent groeide naar 264 advocaten. Daarmee nam het Zuidas-kantoor de tweede plaats over van Loyens & Loeff. Dat kantoor heeft nu 261 advocaten, een groei van vier procent vergeleken met begin 2022.

Afgezien van het stuivertje wisselen tussen plek twee en drie is de top tien amper gewijzigd, volgens Advocatie. Het totaal aantal advocaten daalde bij de tien grootste kantoren wel van 2.204 naar 2.156.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.