Nieuws

PwC stapt op als accountant van Evergrande

PwC heeft als controlerend accountant afscheid genomen van het Chinese Evergrande. Daardoor komt er voorlopig geen verklaring bij de jaarrekening van het vastgoedconcern over 2021.

Dat meldt het FD, op basis van een persbericht van Evergrande. Het vastgoedconcern kon het niet eens worden met PwC over "de tijdlijn en de reikwijdte van het werk met betrekking tot de controle van de groep op een going concern-basis". Ook is er volgens het persbericht geen overeenstemming over "de procedure voor een eventuele afwaardering van de bezittingen".

Door het vertrek van PwC komt er voorlopig geen gecontroleerde jaarrekening over 2021, aldus het FD. De accountant stelt tegenover het bestuur van Evergrande dat belangrijke controle-informatie ontbreekt.

Het is niet de eerste keer dat het noodlijdende Chinese vastgoedbedrijf worstelt met de jaarcijfers. Begin vorig jaar lukte het Evergrande niet om de jaarcijfers voor 31 maart te presenteren, zoals de beursregels van Hongkong voorschrijven. De Chinese vastgoedreus zit in grote financiële nood en worstelt met het afbetalen van een enorme schuldenlast.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.