Nieuws

Young profs voor de tuchtrechter

Een groep young profs van de NBA was op 6 oktober jl. te gast bij de Accountantskamer in Zwolle. De jonge accountants namen daarbij zelf deel aan een fictieve zitting.

Accountantskamer-voorzitter Sandra Schreuder, accountant-lid Ted Verkade en secretaris Eveline van de Beld trapten de bijeenkomst 'Leren van tuchtrecht' af met een minicollege over het ontstaan en de werking van het tuchtrecht en het functioneren van de Accountantskamer.

Na de pauze werd het serieus: De deelnemers aan de bijeenkomst werden betrokken in een (fictieve) 'zitting' van de tuchtrechter. De young profs mochten daaraan actief deelnemen als leden van de Accountantskamer, in de rol van rechters, secretaris, gedaagde en eiser. Na afloop werd de zaak samen besproken.

Leerzaam

Voor de jonge accountants was het confronterend, leuk en tegelijk enorm leerzaam. "Spannend, interessant, een evenement dat mij lang zal bijblijven", zo waren de eerste reacties van deelnemers van het evenement.

Belangrijke lessen van de fictieve zitting: Houd altijd de beginselen op het netvlies; Niet gedocumenteerd is niet gecontroleerd en ook: De grootste fout is de fout die je alleen maakt.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.