Nieuws

Laatste kans om STAP-budget aan te vragen

Vanaf 15 november kunnen mensen voor de laatste keer het omstreden STAP-opleidingsbudget aanvragen, dat maximaal duizend euro bedraagt. Voor de laatste ronde is tien miljoen euro beschikbaar, minder dan bij de meeste vorige rondes.

De STAP-regeling kreeg eerder veel kritiek, omdat het budget ook werd gebruikt voor snoepreisjes en cursussen die niets met werk te maken hadden. De eisen om in aanmerking te komen voor STAP-budget zijn na de kritische reacties meerdere keren aangescherpt.

Nu komen mensen alleen in aanmerking als zij subsidie aanvragen voor een arbeidsmarktgerelateerde opleiding met een wettelijk erkend diploma. Afgelopen voorjaar besloot het kabinet om per 2024 te stoppen met de STAP-regeling.

Meteen op

Tijdens voorgaande rondes was de regeling erg populair en was het budget op de eerste dag alweer vergeven. Als er opnieuw veel interesse is in de regeling, is het budget mogelijk meteen al weer op. De vorige keer dat het STAP-budget kon worden aangevraagd, was in september. Toen golden de aangescherpte eisen ook en was er net als nu tien miljoen euro beschikbaar, de helft minder dan in de aanvraagronde daarvoor.

Uitkeringsinstantie UWV zei in september dat tienduizend mensen gebruik konden maken van de regeling, maar dat de strengere eisen voor minder animo zorgden. Wel was de subsidiepot na anderhalf uur alweer leeg. Aanvragen kan via het STAP-portaal van UWV.

Bron: ANP/UWV

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.