Nieuws

Loket voor aangepast STAP-budget vanaf 18 september weer open

Het subsidieloket voor een bijdrage in scholing en ontwikkeling gaat vanaf 18 september weer open. De STAP-subsidie kan voortaan alleen nog worden aangevraagd voor OCW-erkende opleidingen.

Naar aanleiding van een motie in de Tweede Kamer, de ervaringen met eerdere rondes en de bezuiniging op het STAP-budget, worden de resterende middelen gerichter ingezet.

Het budget voor de komende aanvraagperiode is tien miljoen euro. Iedereen die geïnteresseerd is kan weer tot duizend euro subsidie aanvragen. Een volgende subsidieronde start op 15 november.

Volgens minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt de nieuwe ronde van het STAP-budget gerichter ingezet voor "cruciale kraptesectoren", zoals de zorg, techniek en procesindustrie.

Erkende opleidingen

Door de subsidie te beperken tot (onderdelen van) OCW-erkende opleidingen zijn weliswaar minder opleidingen beschikbaar dan voorheen, maar sluiten die wel beter aan op de arbeidsmarkt, stelt het ministerie. OCW-erkende opleidingen zijn gericht op een beroep en hebben een wettelijk kwaliteitskader.

Het aanbod is te vinden via het scholingsregister van het aanvraagportaal van het UWV, of te bekijken via Leeroverzicht.nl. Naast volledige meerjarige opleidingen worden ook onderdelen, zoals certificaten en minoren, aangeboden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.