Nieuws

Nieuwe gids Salaris- en HRM-software 2024 beschikbaar

Onderzoeksbureau GBNED heeft onlangs een nieuwe uitgave van de gids Salaris- en HRM-software uitgebracht.

Het aanbod van salarissoftware is afgelopen jaren aan het afnemen, aldus GBNED, niet in de laatste plaats door de nodige overnames van softwareleveranciers door branchegenoten. Maar er valt volgens het onderzoeksbureau nog genoeg te kiezen als het gaat om salaris- en HRM-software. Het aantal salarisoplossingen, al dan niet gecombineerd met HR-functies, bedraagt nog altijd ruim dertig softwaresystemen.

Gericht op salarissoftware worden in de gids per oplossing zo'n vijftig functies en eigenschappen onderscheiden, zoals: verlonen van alle cao's met ook ondersteuning van bouwlonen en uitzendbureaus, aanwezigheid van salarisschalen, ondersteuning van belastingregelingen, WW-premie laag of hoog met signalering overschrijding, XML Auditfile Salaris en loonheffing betalen met iDEAL. Daarnaast wordt apart aandacht besteed aan functionaliteit op het gebied van Employee Self Service, voldoen aan richtlijnen van de AVG en koppeling met andere softwaresystemen.

Bij deze nieuwe uitgave heeft een jaarlijkse update plaatsgevonden van salarissoftware. Een update van HRM-software vindt om het jaar plaats en is volgende keer weer aan de beurt.

De gids kan gratis worden opgevraagd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.