Nieuws

Shakira treft schikking in belastingzaak, omzeilt gevangenisstraf

Shakira heeft een schikking getroffen met de Spaanse belastingdienst en justitie.

Dat is door de rechtbank in Barcelona bekendgemaakt tijdens een zaak over belastingontduiking. De Colombiaanse zangeres heeft ingestemd met een boete en omzeilt daarmee een eventuele gevangenisstraf.

Shakira zou voor zo'n 14,5 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken. Ze moest aanvankelijk een boete van meer dan 23 miljoen euro betalen en ruim acht jaar de gevangenis in, schrijft de Spaanse krant El País. Door de schikking is die boete verlaagd tot zo'n 7 miljoen euro en de gevangenisstraf tot drie jaar. De celstraf omzeilt de zangeres echter, door een extra boete van 432 duizend euro te betalen.

Belastingfraude

Met de schikking geeft Shakira toe dat zij tussen 2012 en 2014 belastingfraude heeft gepleegd. De zangeres woonde destijds in Barcelona met haar toenmalige vriend en voetballer Gerard Piqué, maar beweerde dat zij toentertijd de wereld rondreisde en de Spaanse stad alleen sporadisch bezocht. 

Uit onderzoek van het Spaanse openbaar ministerie bleek eerder dat de zangeres via een heel netwerk van bv's probeerde om haar inkomsten te verhullen voor de fiscus. Ze stelde op de Bahama's te wonen. 

Shakira zou in totaal liefst 117 getuigen hebben opgeroepen in de zaak, onder wie Rossana Kluivert. Dat meldde RTL Boulevard eerder, nadat het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer erover berichtte. Kluivert is goed bevriend met Shakira en woonde een tijdje tegenover de zangeres.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.