Nieuws

Accenture: Bedrijven met diversiteitsbeleid zijn financieel sterker

Bedrijven met een actief inclusiebeleid, ook gericht op mensen met een beperking, behalen betere financiële resultaten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van adviesorganisatie Accenture.

Accenture onderzocht het diversiteitsbeleid van 346 bedrijven. Daaruit bleek een directe link tussen inclusief beleid en verbeterde bedrijfsprestaties. Inclusieve bedrijven behaalden in de afgelopen vijf jaar 1,6 keer meer omzet en 2,6 keer meer nettowinst. Bovendien waren ze 25 procent productiever dan hun minder inclusieve branchegenoten. Het onderzoek werpt nieuw licht op de waarde van diversiteit in het bedrijfsleven, aldus het advieshuis.

Beperking

Sinds 2018 is de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking gestegen van 29 naar 37 procent, mede dankzij thuiswerkopties en betere digitale toegankelijkheid. Technologische integratie, zoals AI-platforms, heeft hierin ook een belangrijke rol gespeeld.

Accenture en Disability:IN hebben een raamwerk ontwikkeld om bedrijven te helpen hun inclusiebeleid te verbeteren. Doel is het wegnemen van hindernissen, het creƫren van een respectvolle werkomgeving en het stimuleren van een open houding bij alle werknemers.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.