Nieuws

Compliance officers spreken over AFM-rapport cliënt-acceptatie

De 'Kennistafel Accountancysector', die medio december 2022 is opgericht door de Vereniging van Compliance Officers (VCO), organiseert op 30 maart aanstaande een eerste evenement. Daarbij wordt ingegaan op een recent AFM-rapport over cliëntacceptatie.

De VCO, beroepsvereniging voor compliance officers, heeft de kennistafel opgezet als nieuwe afdeling gericht op compliance officers die werken voor accountantsorganisaties en -kantoren (met en zonder Wta-vergunning).

Op 30 maart organiseert de Kennistafel een eerste evenement, waar zowel VCO-leden als niet-leden welkom zijn, mits werkzaam als compliance officer in de accountancy. Twee sprekers van de Autoriteit Financiële Markten gaan tijdens het event met de deelnemers in gesprek over het recente AFM-rapport ‘Aan de slag!’, waarin wordt gekeken naar het proces van cliëntacceptatie en -continuering binnen accountantskantoren.

De bijeenkomst wordt gehouden van 16.00-18.00 uur bij RSM in Utrecht (Oorsprongpark 12). Aanmelden kan binnenkort via de website van de VCO.

Compliance functie

"In de praktijk vervullen compliance officers een belangrijke rol in het bevorderen van integriteit en kwaliteit en de beheersing van risico's binnen de gehele sector", aldus onafhankelijk compliance officer Arnout van Kempen. Compliance officers zijn binnen organisaties ook vaak aanspreekpunt voor toezichthouders als de AFM, BFT, Autoriteit Persoonsgegevens en DNB, of voor de NBA en SRA in hun toezichthoudende rol.

De VCO, die bestaat sinds 2001, heeft begin dit jaar de eigen website ingrijpend vernieuwd. Ook Van Kempen heeft als compliance officer een nieuwe website opgezet, specifiek gericht op compliance in de accountancy.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.