Nieuws

Koenen en HLB Witlox willen fuseren

De accountantskantoren Koenen en Co en HLB Witlox Van den Boomen willen fuseren. De twee middelgrote kantoren zijn beide actief in Brabant en Limburg.

Een datum voor de voorgenomen fusie is nog niet bekend, maar bestuursvoorzitter Nico van Knippenberg van Koenen en Co heeft de fusieplannen bevestigd tegenover de regionale krant De Limburger en vaksite AccountancyVanmorgen. Beide partijen hebben volgens een woordvoerder van HLB Witlox van den Boomen een intentieverklaring getekend.

Redenen voor de fusieplannen zijn volgens Van Knippenberg de steeds strengere regelgeving voor accountants, het AFM-toezicht, het belang van digitalisering en de krapte op de arbeidsmarkt. "We kiezen daarom nu voor schaalvergroting."

Kantoren in Brabant en Limburg

Koenen en Co heeft kantoren in Helmond, Maastricht, Roermond en Venlo. HLB Witlox van den Boomen heeft vestigingen in Dongen, Gemert, Rosmalen, Schijndel, Waalre en Waalwijk. Samen hebben de beide kantoren straks circa 850 medewerkers, waarvan ruim tweederde afkomstig van HLB. Dat kantoor ontstond na een eerdere fusie tussen HLB Van Daal en WVDB in 2021.

De gezamenlijke omzet van beide kantoren bedraagt bijna honderd miljoen euro. HLB Witlox van den Boomen staat in de jongste editie van de AV-top 50 van AccountancyVanmorgen op plek 13, met een omzet over 2021 van € 69,1 miljoen. Koenen en Co stond met een omzet van € 29,6 miljoen op plaats 26.

Naar verwachting moet de intentieverklaring "binnen enkele maanden" resulteren in een daadwerkelijke fusie.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.