Nieuws

EY benoemt wereldwijd bijna duizend nieuwe partners

De internationale EY-organisatie meldt de benoeming van 996 nieuwe partners wereldwijd. Ruim een derde van de nieuw benoemde partners is vrouw.

Het aandeel nieuwe vrouwelijke partners is 34 procent (329); iets meer dan vorig jaar (32 procent). De EY-memberfirms in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika (EMEIA) hebben met 395 benoemingen het grootste aandeel nieuwe partners (41 procent), gevolgd door Amerika met 322 (33 procent). Het aantal nieuwe partners in de regio Azië-Pacific bedraagt 216 (22 procent).

Assurance is met 31 procent goed voor het grootste deel van de partnerpromoties, gevolgd door Tax (28 procent), Consulting (27 procent) en ‘Strategy and Transactions’ (11 procent). Ook zijn 21 partners benoemd in business support.

'Stewards'

Carmine Di Sibio, bestuursvoorzitter van EY Global, rept in het persbericht van EY met geen woord over het afblazen van de splitsing van EY eerder dit voorjaar, maar spreekt alleen over het "voorbereiden op verdere groei dit jaar en daarna".

De nieuwe partners zijn volgens hem geweldige "stewards van het merk EY" en hun benoeming is "het resultaat van hun voortdurende toewijding aan het doel van EY om te bouwen aan een beter werkende wereld".

Medio april werd bekend dat EY in de VS zo'n drieduizend banen schrapt, met name in de consultancypraktijk, wegens "overcapaciteit". Dat zou geen verband houden met de mislukte splitsing. EY telt wereldwijd meer dan 365.000 medewerkers in meer dan 150 landen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.