Nieuws

Laatste kans bedrijven voor definitieve berekening NOW

Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, kregen nog tot en met 2 juni om een definitieve berekening aan te vragen bij uitkeringsinstantie UWV. Het zou gaan om nog zo'n tienduizend ondernemers.

Ondernemers die nog een definitieve berekening aan konden vragen, kregen subsidie in de zevende en achtste periode van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Die periodes liepen van november 2021 tot en met maart 2022.

De NOW-steun was bedoeld voor ondernemingen waar de omzet terugviel door de lockdowns in coronatijd. De afgelopen weken kreeg het UWV nog duizenden aanvragen voor een definitieve berekening binnen, maar ook zo'n vijfduizend verzoeken om uitstel.

Berekening nodig

Het UWV keerde de NOW-steun tijdens de coronajaren uit als voorschot, op basis van schattingen over het verwachte verlies aan inkomsten. Het precieze bedrag aan steun bepaalt het UWV op basis van het daadwerkelijke verlies aan omzet en de loonkosten. Daarvoor is de aanvraag van de definitieve berekening nodig, waarvoor bedrijven zelf gegevens moesten aandragen.

Ondernemers die geen definitieve berekening of uitstel hebben aangevraagd voor het verlopen van de deadline, moeten de volledige ontvangen NOW-steun terugbetalen. Na de eindafrekening kan het zijn dat ondernemers een deel van het NOW-voorschot terug moeten betalen, maar soms hebben ze ook recht op extra geld.

Bron: ANP/UWV

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.