Nieuws

Minder Nederlanders volgen online opleidingen

Het aantal Nederlanders dat een online opleiding volgde, is gedaald van 3,6 miljoen in 2021 naar 3,1 miljoen in 2023. Prijs en beschikbaarheid via de werkgever zijn belangrijke motieven bij het kiezen van een aanbieder.

Dat blijkt uit de derde editie van de E-Learning Monitor, een onderzoek van Multiscope onder ruim vierduizend Nederlanders. Ruim één op de vijf Nederlanders (21 procent) volgde in het afgelopen jaar een online opleiding. Dat komt neer op bijna 3,1 miljoen mensen.

In 2021 waren dat nog 3,6 miljoen mensen. Nederlanders investeerden in dat coronajaar meer in online opleidingen, omdat daar toen waarschijnlijk meer tijd en noodzaak voor was. Nederlanders van 18 tot en met 34 jaar (28 procent) en 35 tot en met 49 jaar (27 procent) volgden vaker een online opleiding dan 50-plussers (15 procent).

LOI bekendste online opleider

De belangrijkste reden om te kiezen voor een aanbieder van online opleidingen is in veel gevallen de prijs, of dat de werkgever de aanbieder van de opleiding beschikbaar stelt. Daarnaast spelen het aanbod, de erkende diploma’s en de kwaliteit een belangrijke rol bij de keuze.

LOI heeft net als in 2021 de hoogste naamsbekendheid van alle online opleiders in Nederland. In de top 10 is slechts één verschuiving ten opzichte van twee jaar geleden. ISBW betreedt de top 10 ten koste van Schouten en Nelissen. Door een naamsverandering staat die laatste aanbieder nu op plek achttien als SUAS.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.