Nieuws

HLB Witlox Van den Boomen, Koenen en Co en PKF Wallast gaan samen verder

PKF Wallast sluit zich aan bij de combinatie van HLB en Koenen en Co. Die organisatie wordt daarmee een top 10-speler op de Nederlandse accountants- en adviesmarkt en krijgt uiteindelijk ook een nieuwe naam.

Eerder dit jaar bekrachtigden HLB Witlox Van den Boomen en Koenen en Co al hun samenwerking. Nu gaat ook PKF Wallast behoren tot de nieuwe combinatie van accountants- en adviesorganisaties, met vijftien vestigingen in Zuid- en West-Nederland.

De gecombineerde organisatie heeft een gezamenlijke omzet van 130 miljoen euro en biedt werk aan ruim elfhonderd medewerkers. In 2023 blijven de drie organisaties nog zelfstandig onder eigen naam opereren. Begin 2024 treden zij als nieuw, gezamenlijk merk naar buiten.

PKF Wallast

PKF Wallast opereert nu vanuit vijf locaties in Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Delft, Woerden en Alphen aan den Rijn). De omzet bedraagt 32 miljoen euro en er werken circa 250 medewerkers. Stefaan Rodts, bestuurder PKF Wallast en beoogd cso van de nieuwe organisatie, is verheugd over de nieuwe samenwerking: "Dankzij de schaalvergroting en het robuuste netwerk van vestigingen in zowel Zuid- als West-Nederland kunnen we onze krachten bundelen om onze accountancy- en adviesdiensten van nog hogere kwaliteit te voorzien. Daarnaast biedt dit nog meer kansen voor bestaande en toekomstige collega's."

Rodts wil in de nieuwe combinatie "gaan voor top werkgeverschap", door verder te investeren in opleidingen, persoonlijke ontwikkeling en een "mensgerichte cultuur".

Toonaangevend

Volgens Stephan Seijkens, ceo van de nieuwe organisatie, is het samengaan een belangrijke strategische keuze en is de ambitie om "het meest toonaangevende accountancy- en advieskantoor van Nederland" te worden. "Door deze samenwerking kunnen we optimaal inspelen op digitalisering, onze kwaliteit naar een nog hoger niveau tillen, en een verdere versteviging van onze (arbeids-) marktpositie creëren."

Daarnaast heeft de cliënt "steeds meer behoefte aan specialistisch advies", aldus Seijkens, waar de nieuwe combinatie met "hoogwaardige kennis" vanuit een multidisciplinaire aanpak op wil inspelen. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.