Nieuws

SER en RJ organiseren reeks webinars over CSRD & ESRS

De Raad voor de Jaarverlaggeving (RJ) en de de Sociaal-Economische Raad (SER) organiseren in september en oktober een reeks van vier webinars over de European Sustainability Reporting Standards (ESRS), de standaarden voor Europese duurzaamheidsrapportage.

De eerste set ESRS-standaarden is sinds juli 2023 definitief. In deze duurzaamheidsrapportage komen drie gebieden aan bod: milieu, sociale omstandigheden en bestuur, ook wel ESG genoemd (Environment, Social, Governance). Er zijn twee handreikingen in de maak - over de dubbele materialiteit en over de waardeketen. Ook worden er standaarden voor het mkb ontwikkeld.

Na deze webinarreeks kunnen deelnemers aan de slag met het duurzaamheidsverslag op grond van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). De onderwerpen worden met een praktische insteek behandeld.

De vier webinars volgen op eerdere webinars uit 2022 en 2023 die de SER en de RJ organiseerden over de CSRD en de gevolgen hiervan voor Nederlandse ondernemingen.

Meer informatie en aanmelden

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.