Nieuws

Solide omzetgroei EY Global, inzet op AI

EY Global heeft een solide omzetgroei van 9,3 procent genoteerd voor het boekjaar dat eindigde in juni 2023. Daarmee komt de totale omzet uit op 49,4 miljard dollar.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van het accountants- en advieskantoor. De omzetgroei in lokale valuta was 14,2 procent. De consultancytak liet met 16,7 procent (dollars) de sterkste groei zien, Strategy and Transactions is de hekkensluiter met 3,7 procent groei.

EY Global-topman Carmine di Sibio gaat in het voorwoord meteen in op de afgeblazen splitsing van de accountancy- en adviestak, het zogenoemde project Everest. "Hoewel Everest geen vooruitgang boekte, ontketende het wel innovatie, identificeerde het sterke punten en opende het nieuwe en belangrijke gesprekken met EY-klanten en toezichthouders", aldus Di Sibio.

Everest mislukte omdat onder meer de Amerikaanse tak van EY de splitsing uiteindelijk niet zag zitten. Ook klanten stelden kritische vragen over de splitsing en EY-teams werden inmiddels gelokt door aanbiedingen van concurrenten. Het afblazen van de splitsingsplannen zou volgens verschillende media een domper zijn geweest voor bestuursvoorzitter Di Sibio, die zijn pensioen mocht uitstellen om de eerste ceo te worden van de nieuwe consultancytak.

Kunstmatige intelligentie

Di Sibio laat verder weten dat EY sterk inzet op kunstmatige intelligentie met het platform EY.ai. "Dit uniforme platform zal klanten in staat stellen efficiƫnt toegang te krijgen tot de voordelen van AI. Het is ook bedoeld om de transparantie, het vertrouwen en het vertrouwen in AI te vergroten, terwijl EY deze nieuwe mogelijkheden wil gebruiken om de bredere belangen van de samenleving te dienen en bij te dragen aan een meer inclusieve, rechtvaardige toekomst."

Omzet per servicelijn (in mld)

  FY23 FY22 % groei 
(USD)
Assurance 15,01 14,28 5,7
Tax 12,01 11,24 7,5
Consulting 16,10 13,80 16,7
Strategy and Transactions 6,07 5,85 3,7
Totaal 49,35 45,17 9,3

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.