Nieuws

PIA Group neemt Noordhollands kantoor Vanhier over

Het accountantskantoor Vanhier uit Noord-Holland sluit zich aan bij PIA Group. Dankzij deze vijfde overname groeit de door private equity ondersteunde PIA Group met 75 medewerkers.

Vanhier heeft vestigingen in Amstelveen, Zaandam, Haarlem en Heiloo. PIA Group ambieert een keten van mkb-accountantskantoren te vormen door overnames. Dat begon in 2022 met de investering in het Zwolse kantoor Brouwers. Vorig jaar nam PIA Group de kantoren Cooster, ESJ en het nichekantoor SVC over.

Tijdens de jongste Accountantsdag in november 2023 gaf ceo Ewout Brouwers van PIA Nederland al aan dat er spoedig nog een aantal deals worden bekendgemaakt. Vanhier is het vijfde Nederlandse kantoor in de PIA Group.

PIA Group wordt gefinancierd door het kapitaal van het Belgische Baltisse, een investeringsmaatschappij die is opgericht door de vermogende Belg Filip Balcaen.

Vloot 

In het model van PIA Group worden kantoren die zich aansluiten vennootschappelijk volledig overgenomen, maar blijven de labels en organisaties intact. Ceo Brouwers omschrijft de groep als "een vloot van speedboats", met dochterkantoren die "elk een eigen kleur" hebben.

Verkopende partners krijgen de kans om toe te treden tot de partnervergadering van de groep. In ruil voor een jaarlijks dividend trekken deze nieuwe medeaandeelhouders in PIA Group een hogere managementvergoeding en de kans op het verzilveren van hun belang bij het bereiken van de investeringshorizon.

'Blijven ondernemen'

Twee van de verkopende vennoten van Vanhier, Daan van der Poel en Ruud de Graaf, worden in het persbericht geciteerd. "We volgen de consolidatiegolf in de accountancysector al een tijdje en stonden sowieso positief tegenover toetreding tot een groep", aldus de heren. "Maar we willen ook blijven ondernemen. Toen we met Ewout Brouwers in gesprek raakten, voelden we meteen dat dit kan binnen PIA Group. Vanaf dat moment ging het heel snel. De samenwerking met PIA Group geeft ons de slagkracht om te blijven innoveren en professionaliseren. Voor onze klanten én voor onze medewerkers."

Met deze meest recente overname komt de PIA Group in Nederland uit op een omvang van vijfhonderd medewerkers, waarmee het een positie claimt in de top 20.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.