Nieuws

Thuiswerken helpt niet bij vinden van nieuwe baan

Sollicitanten die aangeven dat ze graag (deels) thuis willen werken, worden minder vaak uitgenodigd voor een gesprek over een nieuwe baan.

Dat meldt ESB, de vaksite voor economen, met verwijzing naar een Belgisch onderzoek, waarin Vlaamse recruiters cv's van fictieve sollicitanten beoordelen. Sollicitanten die aangeven dat thuiswerken hun productiviteit ten goede komt, worden minder vaak uitgenodigd voor een gesprek, zo blijkt. Een controlegroep die geen voorkeur voor thuiswerken aangeeft, scoort hoger.

Kandidaten die bij het solliciteren aangeven graag te willen thuiswerken vanwege een betere balans tussen werk en privé, maken nog minder kans op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek, aldus de onderzoekers. Mogelijk geeft dat bij recruiters juist zorgen over de productiviteit, stelt ESB.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.