Nieuws

Volvo ontvangt miljoenenlening van EIB om elektrisch te worden

Volvo ontvangt een lening van 420 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB) om volledig elektrisch te worden. De Zweedse autofabrikant kondigde een paar jaar geleden al aan dat het in 2030 alleen nog maar elektrische modellen op de markt wil brengen.

Met de lening wil Volvo onderzoek doen, software ontwikkelen, en nieuwe productietechnologie├źn invoeren voor de bouw van volledig elektrische voertuigen. De EIB verwacht dat de investering "bijdraagt aan het uitstootvrij maken van het wegvervoer, een belangrijke bron van uitstoot en vervuiling wereldwijd".

De Europese Unie voert steeds strengere milieuregels voor auto's in, met als doel dat alle nieuw verkochte personenauto's rond het midden van het volgende decennium emissievrij zijn.

Derde stekkermerk

Afgelopen jaar was 62 procent van de verkochte Volvo's in Nederland volledig elektrisch, vergeleken met 47 procent in het voorgaande jaar. De autofabrikant was in ons land het derde stekkermerk, met een marktaandeel van 8,5 procent. Na de Tesla Model Y was de Volvo XC40 de op een na bestverkochte elektrische auto van 2023.

Herrik van der Gaag, topman van Volvo in Nederland, zegt dat de "gerealiseerde groei laat zien dat we nog steeds op koers liggen voor het realiseren van onze elektrificatie missie".

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.