Nieuws

Mededingingsorgaan keurt fusie Alfa en ABAB goed

De Autoriteit Consument & Markt ziet geen bezwaren bij de voorgenomen fusie tussen Alfa en ABAB. Met de fusie van de beide kantoren ontstaat op het mkb gericht full-servicekantoor met landelijk bereik.

Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gisteren kenbaar gemaakt. De fusie werd op 8 februari bij de ACM gemeld. De toezichthouder ziet geen reden om aan te nemen dat de beide accountantskantoren (de respectievelijke nummers 9 en 17 in de AV-Top 50) na de fusie een belemmerende marktconcentratie vormen.

Landelijk full-servicekantoor

Alfa heeft, net als ABAB, een coöperatieve vennootschappelijke structuur. Beide kantoren hebben bovendien een historie als accountantskantoren voor de agrarische sector – Alfa vanouds boven de grote rivieren, ABAB bezuiden de Moerdijk.

Tegen Accountancy Vanmorgen schetste Alfa-directievoorzitter Fou-Khan Tsang het fusiekantoor als een alternatief voor een private-equity-overname of een partnermaatschap. “Zowel Alfa als ABAB willen graag een onderneming zijn die volledig eigendom is van de medewerkers.”

Afronding fusie

In december 2023 maakten Alfa en ABAB hun verkenningen van een fusie kenbaar. De fusieorganisatie is goed voor een  omzet van ongeveer 170 miljoen euro en zo'n 2.000 werknemers. De betrokken directeuren verwachten dat de fusie medio dit jaar zal worden afgerond.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.