Nieuws

PCAOB legt sancties op vanwege gebrekkige communicatie met auditcommissies

De Amerikaanse toezichthouder Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB) heeft vier accountantskantoren beboet wegens het overtreden van regels met betrekking tot het informeren van auditcommissies.

In totaal legt de Amerikaanse toezichthouder 240 duizend dollar aan boetes op. De sancties zijn het resultaat van een zogenoemde PCAOB-sweep', continu onderzoek waardoor in november en in juli 2023 al een aantal kantoren op dezelfde overtredingen werden betrapt. Vanaf 2022 heeft de PCAOB het gebruik van sweeps uitgebreid als onderdeel van haar strategische doel om de handhaving te versterken. Bij deze sweep werden er overtredingen geconstateerd bij Baker Tilly US, Grant Thornton Bharat (India), Mazars USA en SW Audit (Australië).

"Betrokken en goed geïnformeerde auditcommissies spelen een sleutelrol bij het bevorderen van de auditkwaliteit en het beschermen van investeerders, en zij moeten op de hoogte worden gehouden in overeenstemming met onze normen", aldus PCAOB-voorzitter Erica Y. Williams. "Sweeps zijn een waardevol instrument in onze handhavingstoolbox om ervoor te zorgen dat er gevolgen zijn voor het in gevaar brengen van investeerders."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.