Nieuws

Terugkijken: NBA Helpt-webinar over duurzaamheid in het mkb

Bijna vierhonderd NBA-leden namen eind mei deel aan het NBA Helpt-webinar 'Duurzaamheid in het mkb'. Inmiddels is het webinar ook via YouTube terug te kijken.

Onder leiding van host Gerrit Heijkoop behandelden diverse deskundigen tijdens het webinar thema’s zoals regels en verplichtingen rondom duurzaamheid die nu al gelden of eraan komen.

Ook ging het over duurzaamheidsinformatie die vanuit de keten aan het mkb wordt gevraagd als gevolg van de Europese richtlijn CSRD. De gevolgen voor jaarverslag en jaarrekening kwamen aan de orde, evenals keuzes en mogelijkheden ten aanzien van investeren en financiering.

Sprekers waren NBA-bestuurslid Steef Visser, NBA-themaregisseur duurzaamheid Usha Ganga, mkb-duurzaamheidsadviseur Harry Marissen, Alfa’s bedrijfskundig adviseur Ronald Mol en Joris van den Heuvel, coördinator duurzaam bouwen bij de RVO.

Concreter

Een ruime meerderheid van de deelnemers gaf het webinar achteraf een rapportcijfer 8 of hoger. Hoewel voor sommige mkb-accountants duurzaamheidsverslaggeving nog ver weg lijkt, werd het thema voor de deelnemers wel concreter gemaakt.

“Begin klein met je mkb-klant, zie duurzaamheid niet als een ver van je bed-show, maar pak het stap voor stap op relevante onderdelen op”, aldus een deelnemer na afloop. “De opzet was inspirerend en gaf mij handvatten om na het webinar meteen zelf aan de slag te kunnen”, zo werd ook gesteld.

Het webinar is terug te kijken via het YouTube-kanaal van de NBA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.