Nieuws

Britse auditcommissies gewezen op risico omvallen big four-kantoor

De Financial Reporting Council (FRC), toezichthouder op corporate governance in het Verenigd Koninkrijk, heeft het Britse bedrijfsleven gewaarschuwd voor het risico dat een groot accountantskantoor omvalt. In een recent aangepaste versie van de 'Guidance for Audit Committees' adviseert de FRC dat auditcommissies rekening moeten houden met een dergelijk scenario.

De Guidance bestaat sinds 2003 en handelt over de samenstelling, de rol en de verantwoordelijkheden van auditcommissies van beursgenoteerde bedrijven.

De handreiking is aangepast naar aanleiding van de aanbevelingen van de Market Participants Group om de concurrentie op de markt voor accountantscontrole te vergroten.

De nieuwste versie van de handreiking brengt nu nadrukkelijk de mogelijkheid naar voren dat een accountantskantoor kan verdwijnen.

Paul Boyle van de FRC zegt in een toelichting in het Britse vakblad Accountancyage dat de mogelijkheid van het uitvallen van een van de grote kantoren niet uitgesloten kan worden.

Een andere wijziging in de handreiking is de aanbeveling aan auditcommissies om meer informatie geven over de benoeming, herbenoeming of wijziging van de accountant waarvan het bedrijf gebruik maakt.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.