Nieuws

Justitie onderzoekt Madoffs controlerend accountant

Justitie doet onderzoek naar de accountant van Bernard Madoff, de Amerikaanse vermogensbeheerder die verantwoordelijk lijkt voor een 50 miljard dollar omspannende megafraude. Bernard L. Madoff Investment Securities LLC werd gecontroleerd door een opvallend klein accountantskantoor.

De accountantsfirma, Friehling & Horowitz, wordt inmiddels onderzocht door officier van justitie Thomas Zugibe van de New Yorkse suburb Rockland County

Volgens persbureau Bloomberg verstrekte het kantoor tot oktober 2006 een goedkeurende verklaring bij de jaarrekening van Madoff's investeringsfirma, die achteraf blijkt een soort piramidespel te zijn geweest.

Accountant Friehling is voormalig voorzitter en huidig bestuurslid van het Rockland chapter van de New York State Society of Certified Public Accountants (NYSSCPA).

Hedge fund investment adviseur Aksia LLC, waarschuwde vorig jaar zijn cliënten om hun geld niet aan Madoff toe te vertrouwen. Dit op basis van red flags, waaronder het feit dat het bedrijf werd gecontroleerd door een drie man tellend accountantskantoor.

Volgens Aksia, dat vorig jaar een privé-detective huurde om onderzoek te doen, telde Friehling & Horowitz één partner van 78 die woont in Florida, een secretaresse en één actieve accountant.

Aksia meende dat zo'n klein kantoor ongeschikt is om een dergelijke omvangrijke en gecompliceerde firma te controleren.

Het accountantskantoor reageert niet op vragen van persmedia.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.