Nieuws

NIVRA en NOvAA onderzoeken samenwerking

Met de onthulling van een plaquette heeft Koningin Beatrix op 16 april 2008 het nieuwe NIVRA-kantoor in Amsterdam geopend. Voorzitter Jan Helderman zei tijdens de opening dat de beide beroepsorganisaties NIVRA en NOvAA de mogelijkheden van verregaande samenwerking onderzoeken.

"Wij zullen samen met de NOvAA, onze zusterorganisatie, proactief bijdragen aan de komende evaluatie van de huidige accountantswetgeving. Met het bestuur van de NOvAA zijn wij in gesprek over de wijze waarop onze intensieve samenwerking in de toekomst nog verder kan worden uitgebouwd", aldus Helderman.

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kantoor bood het NIVRA de stad Amsterdam als cadeau een inspiratiecongres voor kinderen aan. Dit congres had als thema ‘Een nieuwe wereld'. Circa negentig kinderen, afkomstig van basisscholen uit heel Amsterdam, woonden het congres bij.

Het slot van het kindercongres werd bijgewoond door de Koningin en minister van Financiën Wouter Bos. Daarbij ging de minister in spelvorm in op de betekenis van geld.

Bij de opening riep minister Bos op tot een nieuwe aanpak en nieuw elan in de balans tussen controle en vertrouwen. Daar ligt volgens hem de uitdaging voor het accountantsberoep. "De waarde die u toekent moet de waarde zijn waar anderen op kunnen vertrouwen", aldus Bos.

Koningin Beatrix kreeg tijdens dit congres het eerste exemplaar uitgereikt van een speciale uitgave van het NIVRA, die kinderen moet helpen bewuster om te gaan met geld.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.