Nieuws

Eredoctoraat Nyenrode voor Morris Tabaksblat

Nyenrode Business Universiteit verleent een eredoctoraat aan Morris Tabaksblat vanwege zijn grote verdiensten op het gebied van corporate governance en het bestuur van internationale ondernemingen.

Het eredoctoraat wordt uitgereikt op maandag 1 september 2008, als Nyenrode het Academisch Jaar 2008-2009 opent. Promotor is Prof.dr. Fred van Eenennaam, chairman van het Nyenrode Powerhouse Corporate Governance.

Volgens rector magnificus van Nyenrode, prof.dr. Bert de Groot, heeft Tabaksblat als bestuursvoorzitter van Unilever en Reed Elsevier bewezen een visionair leider te zijn. "Met de code Tabaksblat heeft hij een belangrijk fundament gelegd voor deugdelijk ondernemingsbestuur in Nederland. Zijn grote betekenis voor het reilen en zeilen van het Nederlands bedrijfsleven kan niet overschat worden."

Morris Tabaksblat werd in 1937 geboren in Rotterdam. Na zijn studie rechten in Leiden en zijn militiaire dienst trad hij in dienst van Unilever, waar hij diverse functies in Nederland, Spanje Brazilië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk vervulde. In 1994 werd Tabaksblat voorzitter van de Raad van Bestuur, waarna hij in 1999 Chairman van Reed Elsevier International werd. Hij was van 1994 tot 2003 lid, en in deze periode ook enkele jaren voorzitter, van de European Round Table, de meest invloedrijke club van het Europese bedrijfsleven.

Tabaksblat werd in 2003 voorzitter van de commissie Corporate Governance, die naar hem vernoemd werd, net als de Code Corporate Governance die de commissie opstelde. Tabaksblat was en is actief voor een aantal non-profit organisaties, waaronder het Prins Claus Fonds, de War Trauma Foundation en de Europese Culturele Stichting.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.