Nieuws

Deloitte verdachte af na reconstructie informatiestroom

Deloitte heeft in juni 2008 een rigoureuze reconstructie gemaakt van de overhandiging van alle relevante documenten uit de Ahold-zaak aan het Openbaar Ministerie. Mede op grond hiervan heeft het Openbaar Ministerie de verdenkingen tegen de accountantsorganisatie over het achterhouden van informatie ingetrokken.

Dat heeft Deloitte in een mondelinge reactie van woordvoerster Marie-Christine Lanser laten weten. "Het ging om een reconstructie van honderdduizenden documenten, meer dan 1.800 volle orders, 130 meter archief."

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag laten weten dat het Deloitte niet langer verdenkt van het achterhouden van belangrijke documenten in de strafzaak tegen Ahold wegens fraude.

"Het resultaat van de reconstructie was dat we niet met honderd procent zekerheid konden vaststellen of sommige documenten bij de huiszoeking in 2003 of bij de daarop volgende beschikbaarstelling van informatie boven water zijn gekomen", vervolgt Lanser.

"Om aan alle twijfel een einde te maken, hebben we die documenten alsnog overhandigd. Met deze reconstructie wilden wij een einde maken aan alle mogelijke twijfel over de door ons verstrekte informatie aan het Openbaar Ministerie."

"Wij waren niet gelukkig dat de vraag bleef hangen of wij stukken hadden achtergehouden."

In de strafzaak tegen Ahold is Deloitte geen partij. In deze zaak is de kwestie van door Deloitte beschikbaar gestelde informatie wel aan de orde gesteld.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.