Nieuws

Bos baalt van vertrekpremies DNB

Minister van Financiën Wouter Bos heeft zich naar eigen zeggen "met ongelofelijk veel tegenzin" neergelegd bij vertrekvergoedingen van 772.000 en 591.200 euro voor directieleden van De Nederlandsche Bank (DNB). Volgens hem gaat het om afspraken die al jaren geleden zijn vastgelegd.

Volgens de minister was er juridisch niets meer aan te doen. De vertrekvergoedingen bleken gisteren uit het jaarverslag van DNB over 2008. 

Bos wees erop dat hij sinds zijn aantreden als minister er alles aan gedaan heeft om beloningen bij de centrale bank aan te passen. Onderhandelingen en advocaten kwamen er in het geval van de twee directieleden aan te pas, meldt NRC Handelsblad, maar tot teleurstelling van Bos zonder resultaat. 

De Telegraaf meldt dat het gaat vertrekvergoedingen van 772.000 en 591.200 euro voor de directieleden Flip Klopper en Arnold Schilder. 

Vanochtend voegde de krant daaraan toe dat Schilder een vut-premie van 591.200 euro meekreeg en tevens een bedrag aan verschuldigde belasting van 325.434 euro betaalde. Oud-DNB-directeur Flip Klopper ontving 772.324 euro bij zijn afzwaaien.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.