Nieuws

Concept-fusievoorstel NIVRA/NOvAA gepresenteerd

Vandaag hebben de besturen van het NIVRA en de NOvAA een concept-fusievoorstel gepresenteerd. De leden van beide beroepsorganisaties kunnen zich in de komende weken uitspreken over het concept-voorstel.

Doel van de fusie is te komen tot één krachtige beroepsorganisatie van accountants, die de belangen van het maatschappelijk verkeer en van de leden dient.

Het concept-fusievoorstel is het resultaat van fusiebesprekingen die beide organisaties de afgelopen periode hebben gevoerd, nadat de voorzitters van NIVRA en NOvAA in november 2008 een intentieverklaring tot fusie ondertekenden.

De leden kunnen zich in de komende weken door discussies tijdens regionale bijeenkomsten, tijdens overleg binnen vakgroepen en commissies en via internet uitspreken over het concept-voorstel. Gelijktijdig met de consultatie van de leden wordt een advies gevraagd aan de ondernemingsraden van NIVRA en NOvAA.

De resultaten van deze consultatie zullen uitmonden in een definitief fusievoorstel. Dit voorstel wordt vervolgens in november aan de leden voorgelegd, die zich kunnen uitspreken via een ledenpeiling en tijdens ledenvergaderingen die op 16 december worden gehouden.

Het concept-fusievoorstel en een samenvatting hiervan zijn beschikbaar op de website van het NIVRA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.