Nieuws

Accountantskantoren voelen zich niet aangesproken door kritiek DNB

KPMG en PwC zijn vooralsnog niet onder de indruk van de kritiek van DNB op accountants. KPMG vraagt opheldering aan de bank. PwC zegt zich in de kritiek niet te herkennen. Wel is er lichte verbazing over het communiceren door DNB via de media.

Inhoudelijk wil KPMG nog niet reageren, omdat men eerst wil weten hoe het interview van DNB-bestuurder Joanne Kellerman in het Financieele Dagblad moet worden uitgelegd. "We hebben het in de krant gelezen", zegt woordvoerder Andy Bellm. "We willen graag eerst even van DNB zelf horen wat hun kritiek is alvorens we via de media reageren."

Woordvoerder Koen Jonker zegt dat PwC nooit is aangesproken door DNB over foutieve waarderingen van pensioenfondsen. "We voelen ons ook niet aangesproken door DNB. In het artikel noemt de bestuurder een pensioenfonds bij name, maar daarvan zijn wij niet de controlerend accountant."

Het NIVRA heeft verbaasd gereageerd op de kritiek van DNB. "Het NIVRA heeft een sectorcommissie Verzekeringen en Pensioenen, die acht keer per jaar regulier overleg voert met DNB. Dit onderwerp is daar nooit aan de orde geweest", aldus Marc Schweppe, senior adviseur beleidscommunicatie. "De kritiek herkennen we ook inhoudelijk niet."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.