Nieuws

DNB: 'Kritiek accountants pensioenfondsen niet nieuw'

De kritiek vanuit DNB op accountants zou de sector niet moeten verbazen. Al eerder is die aan de orde gesteld, zegt DNB-woordvoerder Cees Verhagen.

Hij reageert hiermee op de media-aandacht voor het interview met DNB-bestuurder Joanne Kellermann in het Financieele Dagblad.

In dit interview stelde Kellermann dat accountants "soms akkoord gingen met onjuiste waarderingen van bepaalde illiquide beleggingen en het hebben van hoge concentraties van bepaalde effecten".

"In het algemeen is het zo dat wij accountants aanspreken als wij onjuiste waarderingen tegenkomen bij pensioenvoorzieningen", aldus Verhagen. "Of wij daarvan aangifte doen, is iets dat alleen de desbetreffende accountants aangaat."

Volgens de woordvoerder heeft DNB accountants al eerder gewezen op het onderwerp van de onjuiste waarderingen van pensioenvoorzieningen. "In januari hebben wij dit punt aangehaald op de accountantsmiddag."

"In maart hebben wij een brief gestuurd aan pensioenfondsen met de resultaten van een onderzoek naar hun beleggingsbeleid. Daaruit viel ook voor externe adviseurs al het een en ander te destilleren. Overigens gaat dat niet alleen op voor accountants, maar ook voor actuarissen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.