Nieuws

Horlings en Cox draaien na twee jaar fusie terug

Cox + Partners in Hoofddorp heeft zich losgemaakt van Horlings Accountants. Cultuurverschillen liggen hieraan ten grondslag, aldus Wim Cox. "Bij een fusie is het belangrijk om ook een exitstrategie achter de hand te hebben."

"We delen dezelfde visie op de markt als Horlings Accountants", onderstreept Wim Cox van Cox + Partners. "We huldigen een groeistrategie, waardoor je als kantoor kunt specialiseren en kosten kunt delen, de voordelen van schaalvergroting kunt oprapen. Maar cultuurverschillen deden ons besluiten uit elkaar te gaan." 

De segregatie is in goed onderling overleg gegaan, benadrukt Cox. "Op grote lijnen waren we het eens, maar als je nauw met elkaar samenwerkt stuit je soms op verschillen die niet passen in wat je gewend bent. Zo hebben wij twee RA's en twee fiscalisten als partners. Bij Horlings waren twaalf accountants en twee fiscalisten de compagnons. We hebben over veel zaken raamovereenkomsten gesloten, maar bij het uitwerken hiervan werden we het niet eens over alle punten." 

Cox + Partners had zich in 2009 aangesloten bij Horlings, dat deel uitmaakt van het wereldwijde Nexia-netwerk. "Ik heb van deze ervaring geleerd dat je heel goed moet kijken of er op alle punten aansluiting is", vervolgt Cox. "De manier waarop je omgaat met het personeel, met je klanten, met je business, overal moet je naar kijken. Hier moet je goed de tijd voor nemen." 

Cox + Partners staat ervoor open om opnieuw uit te breiden via een fusie of overname maar is ook bereid tot het aangaan van allianties. "We zijn al vaak benaderd de laatste tijd. Maar als je net uit het huwelijk bent gestapt, neem je eerst de tijd om tot jezelf te komen." Horlings was niet bereikbaar voor een reactie.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.