Nieuws

Omzet en resultaat Deloitte blijven stabiel

Deloitte heeft in het boekjaar 2011/2012 een omzet weten te realiseren van 638 miljoen euro en heeft daarmee de omzet gestabiliseerd. Met name Deloitte Consulting presteerde sterk met een omzetgroei van 16,5 procent.

Ook Financial Advisory Services zag haar omzet stijgen met een kleine 3 procent. Dit blijkt uit het vandaag gepresenteerde jaarverslag van Deloitte. 

In totaal realiseerde Deloitte in het boekjaar 2011/2012 een omzet van 638 miljoen euro. Deloitte Consulting en Financial Advisory Services presteerden beter dan vorig boekjaar. Audit en Tax kampten beiden met een afname. Audit heeft te maken met een negatieve markttendens, met name in de publieke sector, en kon geen omzetstijging realiseren. Tax liet een omzetdaling zien van 3,9 procent. Dit is met name te wijten aan minder opdrachten. 

Ook het resultaat bleef stabiel met een bedrag van 99 miljoen euro voor het boekjaar 2011/2012. 

Peter Bommel, voorzitter raad van bestuur van Deloitte: "Door ons beleid om op continue basis te werken aan efficiëntere processen en het beheersbaar houden van de kosten, en daarnaast het blijven investeren in de toekomst heeft Deloitte een stabiele omzet en resultaat weten te realiseren." 

Deloitte heeft de afgelopen jaren vol ingezet op innovatie. De innovatietak van Deloitte liet na een aantal jaren van investeren een significante omzetgroei zien. Data analytics is een van de belangrijkste drivers voor innovatie bij Deloitte. "Komende jaren gaan we verder met het ontwikkelen van diensten op het gebied van data-analyse en data-beveiliging, aldus Peter Bommel." 

De rol van de accountant beheerst nog altijd de maatschappelijke en politieke discussies. "Deloitte ziet voor de toekomst een versterking van de signalerende functie van de accountant op het gebied van risico(management) en financiële stabiliteit van een onderneming gericht op zowel interne als externe stakeholders", zegt Bommel. 

"Om die nieuwe rol goed in te vullen, is een breed denkende accountant nodig, die beschikt over vaardigheden om risico's te signaleren, te wegen en proactief te communiceren. Deloitte gaat hier de komende jaren hard mee aan de slag. We zijn in een vergevorderd stadium met het opzetten van de Deloitte University, een geavanceerd Europees opleidingscentrum. Daarnaast zijn we vorig boekjaar wereldwijd overgestapt op Deloitte Audit, een nieuwe controleaanpak. Een dieper begrip van de business door een industry-gerichte benadering en nog meer focus op risicoanalyse zijn daarin belangrijke elementen", aldus Bommel. 

Het aantal medewerkers, inclusief partners, is met 4.475 fte's stabiel gebleven. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.