Nieuws

Mazars: mvo-beleid loont snel

Mazars accountants en belastingadviseurs reduceerde in ruim twee jaar het papierverbruik met meer dan 50% en bespaarde 23% op CO2-uitstoot. Dat staat in het mvo-jaarrapport van het kantoor.

Ook op het gebied van diversiteit, het nieuwe werken en maatschappelijke projecten werden grote stappen gezet. Dit toont volgens het kantoor aan dat bedrijven binnen korte tijd substantiële verschillen kunnen maken met een geïntegreerd mvo-beleid.

Frank de la Bey, programmamanager mvo bij Mazars: "Wij zijn zelf ook verbaasd over de snelheid waarmee je aantoonbare verschillen kunt realiseren. Je moet durven fundamentele zaken ter discussie te stellen. Is een leaseauto het beste vervoersmiddel of zijn er alternatieven? Sluiten we vervuilende auto's uit van de leaseregeling? Wij schromen niet deze discussies te voeren. Alleen dan maak je een verschil."

Mazars wil met het delen van voortuitgang én dilemma's in mvo een voorbeeld zijn voor haar cliënten. Die strategie werkt, aldus het kantoor. In het afgelopen jaar hebben diverse cliënten de eerste stappen gezet op mvo-gebied. De la Bey: "Door als bedrijfsleven massaal beter te letten op energie- en grondstofverbruik en door je sociaal-maatschappelijke rol duidelijker in te vullen kunnen we echt een verschil maken. Daarnaast levert het onder aan de streep ook nog eens forse besparingen op."

Voor 2013 verwacht Mazars nog meer grote stappen te zetten. Prioriteit daarbij is onder andere het terugdringen van het aantal autokilometers, het stimuleren van het diversiteitprogramma binnen Mazars en het ontwikkelen van nieuwe doelen voor 2016 door onder andere een multi-stakeholder-benadering toe te passen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.